Grosz Kati

A család- és párterápia számomra "szerelem első látásra". Saját élményem, hogy az önismeret útján hamar eljutunk eredeti családunkhoz, és dolgoznunk kell az onnan hozott értékekkel, sebekkel, fájdalmakkal, mivel így érhető el a szabad, önálló, kreatív felnőtt lét.

Ontológiai alapon képzett life coachként úgy tekintek a hozzám fordulóra, mint mentálisan egészséges személyre, aki az életének egy fontos állomásán egyszerűen elakadt és kész arra, hogy maga, valamint környezete számára szebb jövőt, élhetőbb életet teremtsen.

A család- és párterápia egy izgalmas utazás és kaland is. Egy konkrét, a mindennapokban szorongatónak megélt nehézség mentén a származási családból hozott minták, értékek, élmények, érzelmek mélyebb megismerésén keresztül érkezhetünk meg jelen párkapcsolatunkhoz, családi kapcsolatainkhoz, és végső soron önmagunkhoz.

TAPASZTALATOM SZERINT MINDANNYIAN ELŐBB VAGY UTÓBB FELTESSZÜK AZ ALÁBBI KÉRDÉSEKET:

  • Ki vagyok Én valójában?
  • Hol a helyem a világban?
  • Mit is szeretnék igazán?
  • Szeretem a párom és Ő is szeret engem, de akkor miért érzem sokszor magányosnak magam mellette...?
  • Képes vagyok-e jobban csinálni, mint a szüleim? Jobb anyja/apja tudok-e lenni gyermekeimnek? Úgy jó-e, ahogy Ők csinálták a párkapcsolatot, szülőséget, karriert? Vagy létezik másik út? Ha igen, hogyan...?
  • Miért olyan nehéz nekem a kamaszodó fiammal/lányommal? Miért érzem magam tehetetlennek? Egyáltalán kire ütött ez a gyerek...?!

Ezekre a kérdésekre lehet eredményesen keresni a választ a pár- és családterápia keretében, eszközeinek használatával.