VI. Szülőnek lenni konferencia

Család és iskola

2017. május 23. kedd

ELTE PPK VII. Kazinczy u. 23-27.

Segítség szülőknek

Hagyományos, mozaik és egyszülős családok részére

Konkrét helyzetek és problémák megbeszélése, az okok feltárása, a lehetséges fejlődési irányok és a rendelkezésre álló erőforrások feltérképezése.

A gyerekek életkorának, helyzetének fejlődésének feltárásával.

Egyéni konzultáció keretében folyamatosan.

Segítség családoknak

Családterápia és családkonzultáció

A családterápiás és családkonzultációs folyamatokat, képzett családterapeuták, családkonzulensek vezetik.

A folyamat célja, hogy segítsen megoldani a nehézségeket, segítsen feltárni a nem megfelelő működés okait, és a folyamatban résztvevőkkel együtt keresse a változtatás lehetséges útjait, rávezessen a lehetséges változási irányokra, segítséget nyújtson az első lépések megtételéhez. 

A folyamatokban szó eshet a párokról, a családról, az előforduló problémákról, illetve azok megoldásának lehetőségeiről.

A célunk, hogy segítsük a családban lezajló folyamatokat, könnyítsük a nehéz helyzetek megoldását, segítséget adjunk a jobb együttléthez, az új helyzetekre való felkészüléshez, akkor, amikor egyedül már nem megy.

A családban zajló folyamatok mindenkit érintenek, mindenkinek van vele kapcsolata, még akkor is, ha az csak valamelyik családtag problémájának tűnik, mert mindenkire hatással van, ezért a folyamat során minden családtag bevonásra kerül.

Szülő klubok

A család mindennapi működése

Bölcsődék, óvodák, iskolák, munkahelyek, közösségi terek által szervezett klubok részére biztosítunk programokat egyedi megállapodások alapján.

A klubok témája, a gyerekek aktuális életkorához, élethelyzetéhez igazódóan kerül együtt kialakításra.

Aktuális kérdések, problémák, saját tapasztalatok, elméleti kérdések, tudások, lehetséges tennivalók.